Tuyad - Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği

TUYAD, Uydu Tv Sektör firmaları tarafından kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Uydu Tv sektörüne hizmet veren Türkiye’nin en saygın uydu operatörü, TV platformları, uydu alıcısı üreticileri, altyapı malzeme üreticileri ve hizmet sağlayıcı firmaları tarafından, sektördeki toplam kaliteyi arttırmak amacı ile İstanbul’ da 2001 yılında kurulmuştur.

Üye firmalarımız en yüksek teknolojiyi ve hizmeti sunmaktadır. Uydu Tv, İnternet, Veri ve servis sağlanması konusunda gereken teknolojiyi, ürün ve ekipmanı üreten dünya çapında bilinen firmalarımız/markalarımız vardır. 

Regülatif kurumlar tarafından hazırlanan genelge ve uygulamalarda, TUYAD görüş ve raporlarına önem verilmektedir. Ayrıca TUYAD, Global VSAT Forum ( GVF ) Türkiye Partneri dir.

TUYAD Günlük yaşantımızın % 60 ında dolaylı veya doğrudan var olan ve hayatımızı kolaylaştıran Uydu teknolojilerini desteklemektedir. Gelişen diğer iletişim teknolojileriyle beraber Uydu’nun birleşik çözümlerde kullanılmasının faydasına inanmakta ve bunun regülatif ve teknik açıdan desteklenebilmesi için aktif olarak çalışmalar yapmaktadır.  

Tv izleme aracı olarak yüksek çözünürlüklü HD yayını son kullanıcılara ilk olarak sağlayan ve daha yüksek çözünürlüklü QFHD yayını ilk olarak sağlayacak Uydu TV dışında, dünya politikasında da etkin rolü olan Uydular tüm uluslar ve de ötesinde iletişim sağlamaktadır.


TUYAD Genel Başkanı - Hayrettin ÖZAYDIN



www.tuyad.org

Eklenme Tarihi - 02-11-2014 | Son Güncelleme - 02-11-2014862 kez gösterildi.