Sosyal Akıl Derneği

Akıl Derneği, 31.01.2008 tarihinde Kadıköy İstanbul'da kurulmuştur.Kurucuları halen yönetim kurul üyeliklerini sürdüren Kamer Alyanakyan, Ferhat Çalapkulu, İbrahim Zafer Say, Hüsnü Ece ve Hüsnü Sincar'dır.
Amaçlarımız;

1- DÜŞÜNEN, SORGULAYAN, ÇÖZÜMLEYEN TÜRKİYE hedefine ulaşabilmek için akıl, mantık yürütme, karar verme ve problem çözme konusunda yetkin insan gücünü yetiştirebilmek ve geliştirebilmek için çeşitli çalışmalar yapmak. Bu amaçlarla üniversite, kamu ve özel sektör temsilcileriyle işbirliğine gitmek.

2- Ülkemizin her alanda gelişimine yönelik stratejiler belirleyip geliştirirken; insan aklının bilime, araştırmaya, sanata ve eğitime katkılarını ortaya çıkarmak, yönlendirmek, geliştirmek ve bu konularda toplumda farkındalık yaratmak.

3- Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası ve Dünya Sudoku Şampiyonasına katılacak takımların seçilmesi ve yerleştirilmesine yarışmalar ve etkinlikler düzenleyerek destek vermek. Bu gibi uluslararası saygın organizasyonların ülkemizde düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak. Bu alanda yurtdışında ülkemizi temsil edecek kişi ve takımlara destek vermek.

4- Ülkemizde zeka oyunlarının gelişmesi ve yaygınlaşması için eğitim kurumlarında ve farklı platformlarda toplantı, seminer, kongre, yarışma, yayın ve benzeri faaliyetler düzenleyerek üyelerinin ve zeka oyunu severlerin bilgilerini arttırmak, toplumdaki ortak aklın gelişmesine katkıda bulunmak.

5- Her türlü akıl, zeka ve şans oyunlarının üretimini, geliştirilmesini, gerekli lisans ve patent hakların alınmasını sağlamak, üretilen ve geliştirilen oyunları çoğaltmak ve bu konuda çalışmalar yürütenlere destek vermek.

6- Amaçlarının tahakkuku için uluslararası faaliyetlerde bulunmak ve benzeri amaçları olan uluslararası derneklerle işbirliği yapmak ve müşterek faaliyetlerde bulunmak.



www.sosyalakil.org.tr

Eklenme Tarihi - 06-05-2014 | Son Güncelleme - 12-01-2019123 kez gösterildi.