CİNER GRUBU
GRUP HAKKINDA
Ciner Grubu, girişimci ruhu ile farklı sektörlerde farklı iş alanları yaratmış, ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerini kurmuştur. Temelleri 1978 yılında atılan Ciner Grubu; ana faaliyet konusu olarak madencilik, enerji, cam, kimyasallar, medya, denizcilik, turizm ve diğer ticari sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin büyük Gruplarından biridir.

Ciner Grubu; Türkiye’nin en büyük grubu olmayı, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ve geleceğine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca yurtdışında yaptığı satın almalarla dünya çapında şirketler yaratmayı hedef haline getirmiştir. 2015’in Temmuz ayında Soda Külünde dev bir satın alma gerçekleşmiş olup Ciner Grubu soda külünde dünyanın en büyük üreticisi OCI Resoruces LP’nin yönetim hissesini satın almıştır. Hali hazırda devam eden ve 2017 yılında tamamlanacak yatırımları ile dünya doğal soda külü üretiminin lideri olacaktır. 

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayii Kuruluşu” arasında Ciner Grubu’nun farklı sektörlerdeki çok sayıda şirketi her yıl yer almaktadır.

www.cinergroup.com.tr

Eklenme Tarihi - 20-05-2005 | Son Güncelleme - 26-01-2021179 kez gösterildi.