Alfa Patent
ALFA PATENT STAN ADVOKA Avrupa Patent Ofisi (EPO) nezdinde işlem yapma yetkisine sınavla hak kazanan Selda ARKAN ve Barış ATALAY idaresinde hizmet veren bir şirkettir. EPO nezdinde işlem yetkisini bu yolla elde eden Türkiye’de yerleşik vekil sayısı EPO kaynakları uyarınca 10 kadar olup bunlardan ikisi şirketimiz bünyesinde hizmet vermektedir. Firmanın Patent Bölümü kimya-biyoteknoloji ile elektrik-elektronik ve bilgisayar tabanlı buluşlar şeklinde iki teknik grup halinde yapılanmıştır.

PATENT BAŞVURUSU HUKUKİ AR-GE HİZMETİ

Patent başvurusu hizmet sadece başvurunun yazılması ile sınırlı olmayıp hukuki Ar-Ge hizmetini de kapsamaktadır. Bunun anlamı başvurunun henüz yazılmadığı aşamada olası ana istemlere ait asli/esas unsurları tespit edip araştırmayı bu istemlere göre yapmaktır. Zira resmi otorite de araştırmayı istemler bazında yapacaktır. Dolayısıyla ana istem unsurları bilinmeden yapılacak bir araştırma eksik olabilecektir. Yine hukuki Ar-Ge hizmeti kapsamında araştırmada bulunan belgeler karşısında yenilik tesis edildikten sonra istem setinin buluş basamağı bakımından değerlendirilmesi yapılacak ve tarifnamede yer alan teknik problem çözümleri bağımlı istemlerin yazılması sırasında önceki teknik karşısındaki rolleri bakımından öne çıkarılarak tarifname taslağı düzenlenecektir. Bunun anlamı tarifnamede kimi unsurlar için daha zengin teknik etki tartışması yapılması gereğidir. Patent araştırması EN, DE ve FR dillerini kapsayacak olup akademik makaleleri de kapsayacaktır.

Hizmet verdiğimiz kuruluşlar çoğunlukla üniversiteler olup temel hizmet başlıkları ve yaklaşık hazırlık süreleri aşağıda yer almaktadır:

Patent başvurusu öncesi yenilik araştırması (Tüm teknik sınıflar 1-2 İş günü)
Patent başvurularının hazırlanması (Tüm teknik sınıflar 2-4 hafta): Hazırlık çalışması süresi teknik sınıfa ve buluşun uygulama biçimlerinin sayısına göre değişkenlik gösterebilir.

www.alfapatent.com

Eklenme Tarihi - 15-03-2016 | Son Güncelleme - 20-04-202325 kez gösterildi.