156 JANDARMA İMDAT TELEFONU

156 JANDARMA İMDAT TELEFONU

       Bir suçun işleneceğinden şüpheniz varsa ya da şüpheli bir şey duyuyor veya görüyorsanız, 156 Jandarma İmdat Telefonunu arayın ve emin olun ki Jandarma en kısa zamanda yardımınıza koşacaktır. Çünkü Jandarma size bir telefon kadar yakındır.

         156 Jandarma İmdat telefonu Jandarmaya tahsis edilmiş özel bir hattır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin tehlike altında bulunduğu durumlar ile toplumun huzurunu ve memleketin asayişini bozan durumlarda yapılan başvurulara ivedi cevap veren bir hizmettir. Ülkenin neresinde olursa olsun 156’yı direkt çeviren vatandaşlarımız karşısında Jandarmayı bulacaktır.

         156 Jandarma İmdat Telefonunun önemli bir özelliği de; ihbarı yapılacak olayın meydana geldiği il neresi olursa olsun o ilin İl Jandarma Komutanlığının Türkiye’nin her yerinden direkt aranabilmesidir. Böyle durumlarla karşılaşıldığı zaman vatandaşların önce o ilin şehirlerarası telefon kodunu, daha sonra 156’yı ve ardından yedi rakamı dolduracak şekilde rast gele dört tuşa daha basmaları gerekmektedir.

156 JANDARMA İMDAT TELEFONUNA ULAŞILMASI

         Şehir içi telefon ile; Sadece 156’nın tuşlanması yeterlidir.

         Bulunulan ilden başka bir ilin İl J.K.lığına ulaşmak için; 0-İl kodu-156 00 00 rakamlarının tuşlanması gerekir.

         Cep telefonu ile; Sadece 156’nın tuşlanması ile bulunulan ilin Jandarmasına ulaşılır.

         Cep telefonu ile başka ilin İl J.K.lığına ulaşmak için; 0-İl kodu-156 00 00 rakamlarının tuşlanması gerekir.

         156 Jandarma İmdat Telefonu vatandaşlarımız tarafından günün 24 saatinde rahatlıkla aranabilmektedir. Dolayısıyla; olaylar vatandaşlar tarafından anında bildirildiğinden, vakit kaybetmeden Jandarmanın olay yerine intikali sağlanmaktadır.

         156 Jandarma İmdat Telefonuna yapılan tüm ihbarlarda ihbarcının kimliğini açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Şayet ihbarcı kimliğini açıklamışsa kimliği kesinlikle gizli tutulur ve açıklanmaz.

         Emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması görevlerinin yürütülmesi esnasında karşılaşılan en önemli güçlük, meydana gelen ya da gelebilecek olayları anında haber alamamaktan kaynaklanmaktadır. İhbarın zamanında yapılmasıyla; olaya anında müdahale edilmesi, aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve bozulan kamu düzenin tesisi daha kısa zamanda gerçekleşecektir. Bu açıdan bakıldığı zaman 156 Jandarma İmdat Telefonunun önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.

         156 Jandarma İmdat Telefonunu arayan vatandaşlarımızın; kim, ne zaman, nerede, ne maksatla, nasıl, ne yapmıştır ve o anki durumu nedir, suç faili veya failleri kaçmışsa hangi istikamete ne ile kaçmışlardır sorularına cevap verecek şekilde bilgi vermeleri Jandarma için büyük önem arz etmektedir.

         Vatandaşlarımız tarafından unutulmaması gereken en önemli husus, 156 Jandarma İmdat Telefonunun hayati öneme haiz bir hat olduğudur. Bu nedenle gereksiz yere aranmamalı, asılsız ve yanlış ihbarlarla Jandarma Birimleri meşgul edilmemelidir.

Jandarma Genel Komutanlığı



www.jandarma.gov.tr/156-jandarma-imdat-telefonu#:~:text=Cep tele...



Eklenme Tarihi - 22-12-2014 | Son Güncelleme - 10-08-2020944 kez gösterildi.