Sivilceler için maskeler ve kesin çözüm önerileri

Sivilceler nasıl geçerSivilce bazı insanlar için korkulu bir rüya gibidir ve bu kişiler için sivilce tedavisi oldukça zordur. Sivilce, doğal tedavi yöntemleri ile azaltılabilir veya tamamen geçebilir. Aşağıda bazı işe yarayan sivilce maskeleri tarifleri sıraladık. 'Sivilce nasıl geçer' diyorsanız bu 'sivilceleri geçirme

yöntemleri' işe yarayacaktır. Öncelikle sivilce oluşumu hakkında bir kaç bilgi verelim.


Genellikle ergenlik döneminde hormonal nedenlerle cildin aşırı yağ salgılaması, deri gözeneklerinin bu yağ bezlerinin salgıladığı sebum maddesi ile tıkanması ve bakteriyel enfeksiyonu neticesinde sivilce oluşur. Sebum yağ asitlerinden ibarettir ve aslında cildi korumak amacıyla salgılanır. Cildin Ph değerinin 5,5 dolaylarında tutulmasında önemi vardır. Bazı sivilceler büyük ve ağrılı iken bazı sivilceler çok küçüktür ve göremeyebilirsiniz.

Bazı kişilerin ergenlik dönemlerinde ciltleri çok fazla yağlı olduğundan, bu kişilerde sivilceler için çözüm oldukça zorlaşabiliyor. Mevcut sivilceler henüz tam iyileşemeden aşırı salgılanan sebum nedeniyle ciltteki gözenekler sürekli tıkanıyor ve irili ufaklı yeni sivilceler oluşmaya devam ediyor. Cildi bu şekilde aşırı yağlı olanlar sadece sivilce için maske ile yetinmeyip cildini temiz tutmayı alışkanlık haline getirmelidir. Bu aşırı yağı alıp sivilce oluşumunu engellemek için yüz temizleme mendili kullanılabilir veya tonikle de silinebilir. Yağlanma durumuna göre yüz en azından günde 2 defa yıkanmalıdır.

Sivilceler Nasıl Geçer ?

Sivilceleri geçirmek için uygulanacak çözümler, cildin gözeneklerini temizlemeli, sivilceye neden olan bakterilere etki göstermeli yani bakteriyel enfeksiyonu gidermeli ve ciltte yeni hücre oluşumunu uyarmalı. Ciltte bulunan o minik yağ kanallarını ne kadar derinden temizlerse elbette o kadar iyi.

Sivilceler için bitkisel çözümler; Evde kolayca yapabileceğiniz tamamen doğal sivilce maskeleri ile sivilceler nasıl yok edilir?

Nadir de olsa bazı kişilerin aşağıdaki sivilce maskeleri için kullanılan bitkisel ürünlere karşı bir alerjisi olabilir. Alerjiniz olmadığından emin olmak için test amaçlı çok az bir miktar yüzünüze uygulayabilisiniz ve cildinizin olumsuz bir tepki verip vermediğini takip edebilirsiniz.

Sivilcelerden kurtulma yolları denince akla "doğal maskeler" gelir. Bu maskeleri yüzünüze uygulamadan önce yüzünüzü iyice temizleyin, makyajınız varsa silin. Böylece tıkanmış gözenekleri biraz açmış olursunuz ve maskeler cildinizin derinliklerine nüfuz edebilir.

Bal ve Tarçın Maskesi ile Sivilcelere Doğal Çözüm

 

Evde yapılan sivilce maskesiEvde sivilce maskesi "Sivilceler için maskeler" sözkonusu olduğunda akla ilk gelen maske, en iyi maskelerden biri olan bal ve tarçın maskesidir.
Nasıl hazırlanır: 2 yemek kaşığı bal + 1 çay kaşığı tarçın ile bu doğal maskeyi evde kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Bal ve tarçını iyice karıştırın. Hazırladığınız bu maskeyi dairesel hareketlerle yüzünüze sürüp cildinize iyice yedirin ve en az 20 dakika süreyle yüzünüzde kalsın. Yüzünüzü daha sonra ılık suyla yıkayıp temizleyin.

Tarçın oldukça etkili bir antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bal ve tarçın birleşince hem "sivilceleri geçirmek için" hem de "sivilce oluşumunu önlemek için" harika bir maske oluşturuyorlar.

Bilindiği üzere yine bal da antibakteriyel özelliğe sahip ama özelliği bununla sınırlı değil, üstelik bal yapışkan özelliği sayesinde gözenekleri çok iyi temizler ve hücre onarımını hızlandırıcı mükemmel bir etkiye de sahiptir. Evde yapılan ve sivilceleri geçiren bu doğal maske cildinize hiçbir şekilde zarar vermez ve sivilceleri geçirmek için en etkili maskelerden biridir.

Bu maskenin ayrıca cildi rahatlatıp, cilde sağlıklı bir parlaklık vermek gibi fazladan özellikleri de vardır.

 

 

Sivilceleri Kurutmak için Elma Sirkesi

Elma sirkesi "sivilceleri kurutur" ama faydası sadece sivilceleri kurutma ile sınırlı değil. Cildin onarılmasında inanılmaz bir etkisi var. Yapısında alfa hidroksi asitler bulunuyor ve bu asitler en pahalı kozmetik ürünlerinde de var, özellikle de ‘peeling‘ ürünleri bu asitleri içeriyor. Bu asit cildi temizler, ölü deri hücrelerini cilde hiç bir zarar vermeden yumuşatıp kolayca soyulabilir hale getirir, ciltte kan dolaşımını artırır ve yeni cilt hücreleri oluşumunu tetikler. Böylelikle sivilce lekelerini de büyük oranda azaltır, bu sayede "sivilce lekeleri nasıl geçer" diyenler için de bir çözüm sunar. Elma sirkesi ayrıca cildin ph dengesinin kurulmasına yardımcı olur ve de ciltte gözenekleri daha da küçültür.

Nasıl hazırlanır: 1 bardak kadar suya, aynı bardağın dörtte biri kadar elma sirkesi ekleyip iyice karıştırın. Pamuk yardımıyla cildinize hafif bastırıp kan dolaşımını da artırarak dairesel hareketlerle elma sirkesini yüzünüze uygulayın. Su yerine demlediğiniz yeşil çaydan eklerseniz ve bu karışıma 2 çorba kaşığı şeker ilave ederseniz etkisinin arttığını göreceksiniz. Yeşil çay, genç ve kusursuz bir cilt görünümü için gerekli antioksidanlarla doludur ve anti-enflamatuar özelliği de bilinmektedir.

Belirttiğim gibi bu maske "sivilce izleri için" de çözümdür. Yüzünde sivilce izi olup "Sivilce izleri nasıl geçer" diye üzülenlere bu maskeyi öneririm. Sivilceleri kurutan ve yeni cilt hücreleri üretimini de artıran bu maske 10 dakika yüzünüzde kalsın ve sonra yüzünüzü yıkayıp temizleyin. Günde 2-3 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Cildiniz fazla kurursa nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Yalnız dikkat edin, elma sirkesini sulandırıp kullandık, sulandırmadan kullanırsanız cildinizi tahriş edebilirsiniz.

Marketlerde ucuza satılan elma sirkesini değil, organik olanını hatta evde yapılanlardan kullanmanızı öneririm, arada gerçekten hatırı sayılır bir fark olduğunu göreceksiniz.

Papaya Maskesi (Doğal Sivilce İlacı)

Papaya, güzellik ürünleri piyasasında önemi ve yararları yeni yeni ortaya çıkan bir meyve. Yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için deri yüzeyindeki ölü cilt hücrelerini ve aşırı yağı tamamen alan doğal bir sivilce çözümüdür. Papaya, iltihabı azaltan ve irin önlemeye yardımcı olan papain adı verilen bir enzim içerir.

İhtiyacınız olan sadece 1 adet taze papaya. Önce yüzünüzü yıkayın. Temizlenmiş bir papayayı iyice ezdikten sonra cildinize uygulayın. 15-20 dakika kadar yüzünüzde kalsın, daha sonra yüzünüzü iyice durulayın. Eğer cildinizi fazla kurutursa nemlendirici kullanın.

Sivilceleri gideren Çilek ve Bal Maskesi

Çilek rastgele seçtiğimiz sıradan bir meyve değil. Salisilik asit yönünden çok zengin ve epidermis tabakasına yüksek oranda etkisi var. Ciltteki gözenekleri açar ve bakteriler üzerinde de bir miktar etkili. İlginç şekilde hem gözenekleri küçültür hem de gözeneklerin tekrar kapanmasını da engellemeye çalışır. Pul pul olan ölü deri hücrelerinin kolayca dökülmesinde, yeni hücrelerin oluşmasında da etkilidir.

Nasıl hazırlanır: 3 tane çileği iyice yıkayıp, patates püresi kıvamına gelene kadar ezin. 2 çay kaşığı bal ile iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletip sonra yıkayın. En az 1 ay boyunca haftada 2 defa kullanımdan sonra çok iyi sonuçlar alacaksınız.

Sivilceleri Geçiren Karbonat Maskesi

Sivilce doğal tedavi maskeKarbonat maskesi
Evde yapılan sivilce maskeleri içinde "karbonatlı sivilce maskesi"nin ayrı bir yeri vardır ve çok etkilidir. Hafif bir antiseptik özelliği vardır ve cilt üzerinde bulunan bakteri ve mantarı yok eder. Ayrıca aşırı yağı da alır fakat asıl özelliği bu değildir. Çok iyi bir mikrodermabrazyon etkisi vardır. Yani cilt üzerindeki hasarlı, uzaklaştırılması gereken cilt atıklarının hızla yok edilmesini sağlar. Cildin üzerindeki bu gereksiz tabakayı yok eder ve yeni cilt hücreleri üretimi hızlanır, cildiniz daha yumuşak ve pürüzsüz olur.

Nasıl hazırlanır: Karbonat ile suyu koyu bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kıvamı tutturmak için duruma göre su veya karbonat ekleyin. Bu macunu 2 dakika süreyle, dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize iyice yedirin. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Limon Maskesi ile Sivilcelere Çözüm

Limon tüm cilt tipleri için uygulanabilir ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca yapısında sitrik asit vardır ve bu yüzden 'pul pul' olan cilde de yardımcı olur. En önemlisi de cildi çok etkili şekilde büzüp gerer. Cilt dokusunda bu daralma sivilceler üzerinde hemen etkisini gösterir ve sivilceleri kurutmaya başlar. Limonda aynı zamanda kızarıklık azaltmaya yardımcı olan doğal bir cilt beyazlatıcı vardır. Yalnız cildi güneşe daha duyarlı hale getirebileceğinden, güneşe çıkmadan önce yüzünüzü iyice durulayın.

Nasıl hazırlanır: Limonu bir kaba sıkın ve limon suyunu pamuk yardımıyla yavaşça cildinize uygulayın. Bir miktar yoğurt ilave etmenizde sakınca yoktur. 10-15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.

Sivilceleri Geçiren Aspirin Maskesi

Aspirin genelde her evde bulunan, sivilce tedavisinde de oldukça işe yarayan bir ilaçtır. İltihap önleyici ve sivilce kurutucu özelliği vardır. Aspirin kullanarak sivilcelerden kurtulmak oldukça hızlı ve ucuz bir sivilce tedavisi yoludur.

Nasıl hazırlanır: Küçük bir kapta aspirin ve çok az miktarda bir suyu (2-3 damla) karıştırın. Karışım yüze uygulanabilecek kıvama gelince az bir pamuk yardımıyla sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz. 30 dakika bekleyip bir bezle veya ıslak bir peçeteyle silin. Çok büyük olmayan sivilcelerde gerçekten de hem çok ucuz hem de çok hızlı bir tedavi seçeneğidir.

Sivilceler için işe yarayan diğer yöntemler;

Zerdeçal; antibakteriyel, anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde, cilt sorunlarını tedavi etmek için eskiden beridir sıklıkla kulanılır. Aynı zamanda sivilce lekeleri / sivilce izlerini azaltıp yok etmeye yardımcı olur. Bir miktar bal ile karıştırıp cildinize uygulayabileceğiniz bu maskeyi, çok kişi kullanıyor ve tavsiye edenlerin de sayıca epey fazla olduğunu hatırlatayım.

Yulaf ezmesi; Yulaf ezmesini her zamanki gibi hazırlayın ve tam soğumadan önce ufak bir kaseye biraz alıp içine 2 kaşık bal ekleyip karıştırın. Yüzünüzü yakmayacak kadar soğuduğunda maskeyi cildinize uygulayın. Yulaf sivilcelerden kaynaklı kızarıklık ve şişliği çok iyi alır. Ayrıca varsa ağrıyı da giderecektir.

Yüzünüzü temiz tutun. Günde 2 defa yüzünüzü yıkamak tercih edilmeli, çok sık yıkamak fayda yerine zarar verebilir. Su ve hafif/yumuşak bir temizleyici kullanın. Mesela sert bir sabun kullanmak zaten iltihaplı ve zarar görmüş bir ciltte tahrişe neden olabilir.

Nemlendirici kullanın. Hem cildin kurumasını engeller hem de yağ salınımını azaltır ve cildi rahatlatır. Yağlı, kuru, ya da karma ciltler için yapılmış nemlendiriciler var.

Eğer makyaj yaparsanız, günün sonunda yıkayın. Eğer mümkünse yağsız ürünleri tercih edin.

Cildin gözeneklerini tıkayan, cildi tahriş eden her türlü jeller, pomat, kokular vb. ürünlerden kaçının.

Dengeli beslenin.

Bol su için.

Terlediğinizde duş alın.

Yastık kılıfınızı en az her 2-3 günde bir, münkünse her gün değiştirin. Faydasını göreceksiniz.

Yüzünüze dokunmayın. Çene bölgesinde veya yüzde çıkan sivilceler için bu zor olabilir ancak insanlar genelde bilinçsizce her 2-3 dakikaya bir ellerini yüzlerine götürürler. Bu hem sivilcelerin iyileşme sürecini geciktirir hem de yeni sivilcelere neden olabilir.

Sivilce (Akne) Hakkında Bilinen 6 Yanlış

1. Sivilceye kirli cilt mi neden olur? Hayır, sivilceye kötü hijyen neden değildir. Ama, aşırı temizlik, çok fazla ovma cildinizi tahriş edebilir ve var olan sivilcelerin kötüleşmesine neden olablir. Cilt için en azından basit bir temizlik, aşırı yağ ve ölü deri hücrelerinden kurtulmak için bakım gereklidir.

2. Yağlı yiyecek ve çikolata yemek sivilce yapar mı? Bu konuda bazı deney ve gözlemler yapılmıştır. Çikolata veya aşırı yağlı yiyeceklerin bazı kişilerde hiç etkisi yokken bazı kişilerde ise az miktarda etkisinin olduğu görülmüştür.

3. Fazla kilo sivilceleri artırır mı? Hayır, kilo fazlalığı sivilce yapmaz veya sivilceleri artırmaz. Yine de sağlıklı bir vücuda sahip olmak için ideal kilo aralığında olmanız gerekir. Boy kilo endeksi bilgileri için bu siteye bakabilirsiniz.

4. Stres sivilceye neden olur mu? Teoride, stres hormonları cildi etkiler ve bu nedenle akne/sivilce oluşumuna etki edebilir. Gerçi bunu ölçmek zor ve zaten çoğumuz bir miktar stres altındayız ama bu savı ispatlayacak bir çalışmaya da rastlamadım.

5. Nemlendirici kullanmak sivilce yapar mı? Hayır. Nonkomedojenik ve su bazlı nemlendirici gözenekleri tıkamaz ve cildin yağ salgılamasını düşürücü etkiye sahiptir. Yani sivilce varken bile nemlendirici kullanılmalıdır.

6. Güneş altında bronzlaşmak sivilceleri giderir mi? Kısa vadede bir bronzluk, hatta hafif güneş yanığı önce işe yaramış gibi görünebilir ama bu uzun vadede kesinlikle bir çözüm değildir. Sadece cildinizin kızarıklığı sivilceleri saklıyor ve iyileşmiş gibi görünüyor. Ayrıca aman dikkat; Güneş altında fazla kalmakla cildinize yarardan çok zarar verebilirsiniz.

 



www.sivilcelernasilgecer.net

Eklenme Tarihi - 15-05-2016 | Son Güncelleme - 15-05-2016262 kez gösterildi.