DEVA Holding
1958 yılında faaliyetine başlayan DEVA Holding, Türkiye’nin köklü ilaç üreticilerinden biridir.

Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve hammadde üretimi ile pazarlaması olan DEVA Holding, veteriner ilacı, kolonya ve tıbbi ampul üretimi de gerçekleştirmektedir. 

DEVA Holding’in çoğunluk hisseleri, 2006 yılında uluslararası fon yönetim şirketi GEM Global Equities Management S.A.’nın yönetmekte olduğu fonlar tarafından alınmış, yönetimi üstlenmek üzere EastPharma Ltd. kurulmuştur.

DEVA Holding, küresel ölçekte sağlıklı yaşama herkesin erişebilmesi amacıyla, yenilikçi ve farklı  ürünleri yüksek kaliteli bir deneyim ile sunma, rekabet ettiği alanlarda dev ilaç markaları  yaratarak ilk tercih olma hedefinde hızlı adımlarla yürümektedir. DEVA Holding, her sene piyasaya yeni ürünler sunmak suretiyle ürün çeşitliliğini zenginleştirerek fark yaratmaktadır. Hali hazırda, ürün portföyünde onkolojiden kardiyolojiye, solunum sisteminden sinir sistemine 13 farklı terapötik alanda yaklaşık 400 ürün bulunmaktadır.

Bölgesel büyüme operasyonları ve ihracat faaliyetleri artarak devam eden DEVA Holding, aralarında İsviçre’nin ve Almanya, Hollanda ve İngiltere gibi AB ülkelerinin yer aldığı 40’tan fazla ülkede 400’ün üzerinde ruhsata sahiptir.

Hastaların ihtiyaç duyabilecekleri ilaçlara ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren DEVA Holding’in tesisleri Avrupa GMP (Good Manufacturing Practice - İyi Üretim Uygulamaları) ve FDA (Food and Drug Administration-Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) uygunluk onayı almıştır.

Ödüllü DEVARGE Merkezi’nde, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında eğitimli ve konusunda uzman personelden oluşan güçlü kadrosu ve tam teşekküllü, güncel teknoloji ile donatılmış laboratuvarları ve üretim sahaları ile katma değeri yüksek, yenilikçi, yeni form ve ürünler geliştirilmektedir. 

www.deva.com.tr

Eklenme Tarihi - 22-12-2010 | Son Güncelleme - 10-01-2018658 kez gösterildi.