Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San.ve Tic.A.Ş.

Sağlık hizmetleri alanında bir dünya lideri olan Novartis, 140'ı aşkın ülkede 133,000 çalışanı ile ilaç sektöründe faaliyet göstermektedir. Ciba ile Sandoz'un 1996 yılı sonunda birleşmesiyle doğan Novartis'in merkezi İsviçre'nin Basel kentinde bulunmaktadır. Şirketin 2013 yılı cirosu 57,9 milyar USD olarak gerçekleşmiştir.

Novartis yıllık ortalama 9,6 milyar USD tutarındaki araştırma geliştirme bütçesiyle, sağlık alanında dünyanın en büyük Ar Ge yatırımı yapan kuruluşlarından biridir. Novartis, yaşam kalitesini artıran ve süresini uzatan, yaşamı koruyan yenilikçi ürünleri kullanıma sunmak amacıyla sağlık alanındaki yeni teknolojilere sürekli yatırım yapmaktadır.

Novartis kendi bünyesindeki araştırma faaliyetlerini, merkezi Cambridge'de (ABD) bulunan Biyomedikal Araştırma Enstitüleri ile yürütmektedir. Diğer enstitüler, Basel (İsviçre), East Hanover (ABD), Horsham (İngiltere), Viyana (Avusturya), Tsukaba (Japonya) ve Londra'dadır (İngiltere). 20 ülkede, 120 biyoteknoloji ihtisas kuruluşu ve Stanford ve MIT üniversitelerinin de içinde bulunduğu 280 akademik merkezle stratejik işbirliği içinde olan Novartis, biyoteknolojide gen ve hücre tedavisi gibi yeni teknolojilerde dünya çapında tartışmasız bir üstünlüğe sahiptir. 

Novartis'in jenerik ilaç şirketi Sandoz, 2005 yılı başında Hexal'i (Türkiye'de İlsan-İltaş) satın alarak dünyanın en büyük jenerik ilaç şirketlerinden biri olmuştur.
Novartis, Türkiye'de de ilaç sektörünün lider firmasıdır. Türkiye'de yaklaşık 2200 çalışanı ile üretim, pazarlama, klinik araştırmalar faaliyetlerini yürüten Novartis'in 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Novartis Türkiye, başta İsviçre olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, Ortadoğu ülkeleri, Güney ve Orta Amerika ülkeleri için de üretim yapmaktadır. Novartis, 2013 yılında yaklaşık 100'dan fazla ülkeye ihraç etmiştir.

Türkiye'de uluslararası ilaç firmalarının yaptığı ar-ge faaliyetlerinin 1/4'ünü Novartis tek başına yürütmektedir.

Sağlık alanındaki çalışmalarını "Önce Sağlık, Önce İnsan" ilkesiyle birleştiren Novartis, sağlık, kültür, sanat, eğitim ve çevre konularındaki sosyal sorumluluk projelerine de destek vermektedir.

Novartis, 16 ülkede 25 üretim tesisi ve 9400’den fazla çalışanıyla üretim yapmaktadır. Bu üretim tesisleri arasında stratejik yedi fabrikadan biri olan Novartis Türkiye Kurtköy Üretim Tesisleri, 31 Mayıs 2005 tarihinde açılmıştır.

Maliyet ve sürat açısından etkin çalışmayı garantilemek için ileri ölçüm sistemleriyle donatılmış ultra-modern tesiste; hipertansiyon, yüksek kolesterol ve ağrı gibi endikasyonların tedavisinde kullanılan birçok Novartis ilacının katı oral formları üretilmektedir. 110 bin metrekare açık arazi üzerinde 51 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrika, kısa mesafeyi temel alan modern sistemlere ve tek yönlü malzeme akışı gibi yenilikçi tasarım özelliklerine sahiptir.

TASARIM ÖZELLİKLERİ
Katı formlar (tablet, kapsül, film tablet, efervesan,vs.) üretimi için dizayn edilmiştir.
Kapasite: 3 milyar ünite ve 95 milyon kutu bitmiş ürün paketleme
Tek yönlü malzeme akışı ve kısa mesafeyi temel alan Lean (Yalın Üretim) mantığıyla eşdeğer yenilikçi bir tasarım
Müşteri memnuniyetini ön planda tutan mükemmel tasarlanmış üretim prosesi ve kalite kontrol sistemi
Yüksek seviyede güvenlik ve çevre koruma bilincine sahip, Novartis Kurumsal Yurttaşlık politikasına uygun olarak düzenlenmiş operasyonlar



www.novartis.com.tr

Eklenme Tarihi - 04-03-2006 | Son Güncelleme - 01-01-2014982 kez gösterildi.