Alüminyum Biyet Isıtma Fırını - Sistem Teknik Endüstriyel Fırınlar Ltd. Şti

Alüminyum Biyet FırınlarıSistem Teknik ABHF serisi Alüminyum Kütük/Biyet Isıtma fırınları Ekstürüzyon öncesi ön-ısıtma prosesinde kullanılır.

ABHF serisi fırınlar doğrudan gaz ısıtmalı olup, PLC tarafından kontrol edilen önkarışmalı jet tipi nozul yakıcılara sahiptir.

Yakıcıların özel dizilimi sayesinde kütük ve biyetlerin kısa sürede, düşük gaz tüketimiyle konik bir biçimde ısıtılması sağlanmış olur.

Sıcaklık ölçümü kütük/biyet yüzeyine doğrudan temas eden, ileri-geri hareket edebilen yüzey termokuplları ile belirlenen ölçüm aralıklarında yapılır.(takip ediliri)

İşlem sonrası malzeme yüzeyinde ± 10°C den daha iyi bir sıcaklık dağılımına ulaşılır.

Ön-ısıtma bölgesinde oluşan baca gazlarının tekrar kullanılması ile gaz tüketimi azaltılarak ısıtma verimi artırılır. Fırın izolasyonunda düşük termal kütleli yalıtım malzemeleri ve kolayca değiştirilebilen refrakter bloklar kullanılmıştır. Düşük ısı tutma kapasiteli yalıtım malzemelerinin kullanılmasıyla kesinti durumlarında malzemelerin fırın içerisinde erimesi sorununun önüne geçilmiştir. Fırın transfer sistemi rulo konveyörlü yapıda olup sıcak kütük kesme makineleri ile uyumlu olarak çalışacak biçimde tasarlanmıştır.

 

 



www.sistemteknik.com/non-ferrous/aluminyum-biyet-isitma-firini-s...



Eklenme Tarihi - 01-06-2011 | Son Güncelleme - 16-04-20161994 kez gösterildi.