Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü

Ülkemizde 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Marmara Bölgesi'nde seçilmiş bir alanda konumlanmış, araştırma ve teknoloji üretimi öncelikli bir ihtisas üniversitesidir. Enstitü; girişimci ve geniş ufuklu araştırmacılar yetiştiren, uluslararası düzeyde bilim ve teknoloji üretiminde saygın bir yer edinen ve Türk sanayisinin küresel rekabet ortamı içinde iyi bir konuma gelmesine katkıda bulunan bir araştırma kurumu haline gelmeyi hedeflemektedir.

GYTE’nin eğitimdeki amacı, üstün yetenekli gençleri bilime evrensel düzeyde katkılar yapan, ezberciliğe itibar etmeyen, Atatürk'ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda aklın ve bilimin rehberliğine dayanan, doğruları sorgulayarak, araştırarak, eleştirerek bulmayı özendiren, öğrenmeyi öğrenen, araştırıcı, dinamik, katılımcı, ileri teknolojilere hakim, sosyal ilişkileri güçlü, ülkeye ve insanlılığa yararlı, meslekî etiğe sahip ve sadece Türkiye'de değil dünyada yarışacak mezunlar yetiştirmektir. 

    1994 yılından bu yana çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde, 2002 yılından itibaren de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik ve Fizik bölümleri, 2008 yılında ise Mimarlık fakültesi-Mimarlık bölümü, İşletme fakültesi-İşletme bölümü, 2010 yılında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İngilizce destekli lisans eğitimine başlamıştır. Bugün Enstitümüzde 945 lisans öğrencisi ile 1420 yüksek lisans ve  doktora   öğrencisi eğitimini sürdürmektedir.   Henüz çok genç bir lisans kurumu olmasına karşın sahip olduğu seçkin akademik kadrosu ve kapsamlı altyapısı ile hızla gelişen GYTE, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı ile de iddialı bir üniversitedir. 

  165 doktoralı öğretim elemanının çalıştığı Enstitümüz, bilimselliğinin ve üretkenliğinin göstergelerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen uluslararası yayın sayısı bakımından devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Güçlü akademik kadrosu, son teknolojiyle donatılmış araştırma ve eğitim laboratuarları, yürüttüğü Avrupa Birliği ve TÜBİTAK destekli projeleri ile bilimsel gücünü öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında en önlerde yer alarak gösteren GYTE, verdiği nitelikli eğitim ve sunduğu sportif ve sosyal olanaklarla son yıllarda ÖSS'ye giren öğrenciler için de ön sıralarda tercih edilen bir yüksek öğretim kurumu konumuna gelmiştir. Ayrıca, Yüksek öğretim kurumlarının; kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenirlik sağlayan belgelerden biri olan Diploma Eki Etiketi, 2009 yılında 7 üniversite ile birlikte Avrupa Komisyonu tarafından Enstitümüze verilmiştir. 

    GYTE Kütüphanesi sahip olduğu çok sayıda kitap ve basılı süreli yayının yanı sıra elektronik ortamda 46 farklı veritabanı, 53,321 e-dergi ve 52,335 e-kitap sağlamaktadır. Enstitü'nün Çayırova'da bulunan ve Muallimköy'de inşaatı devam eden yerleşkeleri Kocaeli-İstanbul hattı üzerinde, E-5 ve TEM otoyolları ile bağlantılı olup Kadıköy merkeze tren ile 55 dakika uzaklıktadır. Lisans eğitiminin verildiği Çayırova Yerleşkesi 1400 dönüm yeşil alanı ve ormanı ile doğal hayatı koruyabilmiş ender örneklerden birisidir.



www.gyte.edu.tr

Eklenme Tarihi - 04-08-2014 | Son Güncelleme - 04-08-20142696 kez gösterildi.