Kale Araştırma Geliştirme A.Ş.
Kale Arge Turbojet Motorların Geliştirilmesi Projesi Alt Sistemler Geliştirme ve Test Merkezi Seramik Fabrikası'nın Ar-Ge Merkezinin Açılışı Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kaleseramik Fabrikası'nın Ar-Ge merkezinde 2015 yılı sonuna kadar 55 milyon liralık Ar-Ge harcaması yapacaklarını bildirdi. Teknopark İstanbul Sanayi Mahallesi, Teknopark Bulvarı No:1/4A 204 34906 Pendik/İSTANBULTel : +90 (216) 504 00 01 / Faks: +90 (216) 504 02 03 / E-posta:

Kale Araştırma Geliştirme A.Ş.

Kale Arge; Kale Teknik Grubunun faaliyet alanlarına giren konularda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak üzere 2013 yılında kurulmuştur.

Kale Arge'nin hedefi savunma ve havacılık endüstrisinde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın Türk Silahlı Kuvvetlerine tamamen yerli çözümler üretme stratejisinin önemli bir aktörü olarak tasarım ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirmektir.

Kale Arge, bir şubesi Teknopark İstanbul'da ve Geliştirme ve Test Merkezi ise Tuzla Deri Organize Sanayisi’nde olmak üzere planlanmıştır.

Kale Grubu

Kale Grubu kuruluşlarının temeli 1957 yılında Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulan Çanakkale Seramik Fabrikaları ile atıldı. Türkiye'de karo seramik sektörünün kurulmasına öncülük eden Kale Grubu, 1972 yılında kurulan Kalebodur Seramik Sanayi ile liderliğini sürdürmüş, zaman içinde yapılan yatırımlarla tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik üreticisi konumuna gelmiştir.

Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, General Electric, Siemens, Roca gibi uluslararası şirketlerle ortaklıklar kurarak bir dünya şirketi olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Bilgi çağı ile geleceği tarif etmeye başlayan dünyada söz sahibi olabilmek için enerji, bilişim ve robotik otomasyon alanlarında şirketler kurarak geleceğe yatırım yapmıştır.

www.kalearge.com.tr

Eklenme Tarihi - 11-06-2016 | Son Güncelleme - 11-06-2016432 kez gösterildi.