Gala Gümrük Müşavirliği

HİZMETLERİMİZ
* ATA Karnesi,
* Dahilde İşleme Rejimi,
* Demuraj ( Depo ) iade hizmeti,
* DİİB ( Dahilde İşleme İzin Belgesi ) Müracatları,
* Garanti Belgesi müracaatları,
* Geçici İthalat Rejimi,
* Geri gelen eşya,
* Gümrük Antrepo Rejimi,
* Gümrük Kontrolü altında işleme Rejimi,
* Gümrüğe Terk,
* Hariçte İşleme Rejimi,
* İhracat Rejimi,
* İsim değişikliği ve devir,
* İşçi güvenliği belgesi müracaatları,
* Kayıt belgesi,
* Konsolosluk tasdik,
* Kontrol belgesi müracaatları,
* Kota izin belgesi müracaatları,
* Mahrece iade,
* Mahsup işlemleri,
* Müfrez işlemleri,
* Ölçü ayar izinleri,
* Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi,
* Supalan,
* Süre uzatım hizmeti,
* Tarım İl müdürlüğü izinleri,
* Tarife ( G.T.İ.P ) çalışması ve tespiti,
* Teminat çözümü,
* Ticaret Odası işlemleri,
* Transit Rejimi,
* Transit ticaret ( Tr ),
* TSE müracaat işlemleri ve takibi,
* Zirai Karantina ve Borsa Beyannamesi işlemleri.
İHRACAT DOLAŞIM SERTİFİKALARI
Basitleştirilmiş usulde veya manuel tasdik yöntemi ile hazırlanacak olan tüm dolaşım sertifikaları tarafımızca hazırlanıp her ay sonu düzenli olarak rapor edilmektedir.  

VEDOP TAKİBİ
Açılan tüm ihracat  beyannamelerinin  vedop takipleri  firmamız tarafından yapılarak, fiili olarak ihracı kesinleşmiş olan  beyannameler  müşterilerimize zimmetli olarak teslim edilmektedir. Bu işlemler muhasebe departmanlarının  doğru ve gerçek beyanda bulunmasına  imkan  sağlamaktadır. Ay içerisinde açılan tüm beyannameler, takip eden ayın en geç 11. gününe kadar  müşterilerimize  zimmetli olarak teslim edilmektedir.

KALİTE SERTİFİKASYONU
Subaşı Gümrük Müşavirliği Ltd.Şti.   ISO 9001:2000  Standardı  kapsamında Global Grup Belgelendirme ve Eğitim  Ltd.Şti. tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Şirketimiz, Anadolu Sigorta A.Ş tarafından yaptırmış bulunduğu “Mesleki Sorumluluk Sigorta Poliçesi" sayesinde müşterilerini ve firmasını güvence altına almış bulunmaktadır.

DENETLEME (AUDIT) DEPARTMANI
Daha iyi organize edilmiş iç kontrol sistemine ulaşmak amacıyla, SUBAŞI bünyesinde 4 (dört)  adet tam zamanlı çalışanı bulunan bir denetim departmanı kurulmuştur. Denetim departmanı oluşturma fikri, bu konseptin içinde çalıştığımız alandaki tüm müşterilerimizin oldukça olumlu görüş belirttiği bir konu olmasıyla ortaya çıkmıştır. Denetim departmanı, özellikle ithalat işlemleri bitmiş olan dosyaları takip eden ayın 25. gününe kadar bağımsız olarak denetler ve denetim raporlarını müşterilerine raporlar.

GÜMRÜK MEVZUATI BİLGİ BANKASI
Günümüz ekonomik koşullarına göre sürekli güncelleme ve revize halinde olan Gümrük Mevzuatı Hükümleri, firmamızın müşavirleri tarafından sürekli takip edilmektedir.  Yayımlanan veya yürürlüğe girecek olan  her türlü mevzuatı  bilgiyi  kendi yorum ve görüşlerini ekleyerek yazılı   bir şekilde müşterileri  ile paylaşmaktadır.  Bu doğrultuda olası bir çok problemin çözümünde firmalarına ciddi  veriler sunarak, gerek maliyet hesaplamaları, gerekse mevzuata göre en doğru işlemi uygulayabilme fırsatını sağlamaktadır.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDAN TEDARİK HİZMETİ
İthalatta Tarım İl Müdürlüğü ,Kimyagerlik, TSE, Zirai Karantina, Ölçü Ayarlar, DTS, vb.. kurumlardan alınması gereken raporlar ve belgeler firmamızın uzman kadrosu eşliğinde kısa sürede temin edilmektedir. Bu raporlar ve belgeler ithalat işleminin önemli bir tamamlayıcısı durumundadır. Ayrıca firmamız bünyesinde kadrolu olarak  Makine Mühendisi ve Gümrük Kimyagerliğinden emekli, konusunda son derece tecrübeli Kimya Mühendisi yer almaktadır.

İTHALAT İŞLEMLERİ  SÜREÇ VE  TAKİBİ
Tarafımıza bildirilecek olan belge ve bilgiler ışığında gemi, araç takibi, ordinoların alımı ile başlayan ithalat süreçlerinin her aşamasından yazılı olarak müşterilerimizi bilgilendirdiğimiz gibi, beyannamelerin fiili tescil işlemi  müşterilerimizden onay alınmadan işleme konulmamaktadır. Tescil onayına müteakip, ithalat işlemleri ile ilgili  tüm gelişmeler müşterilere verilen şifreler ile internet sistemimiz üzerinden ayrıca takip edilebilmektedir.

RAPORLAMA SÜREÇLERİ
Müşterilerimize ithalat ve ihracat işlemlerinin her bir kriterini tek bir tabloda detaylıca görebilecekleri ve 58 ayrı ana başlıktan oluşan kapsamlı rapor formatları ile lojistik destek verilebilmektedir.

SÜRELİ VE TAKİPLİ İŞLEMLER
Dahilde işleme, geçici ithalat veya ihracat gibi  önemle takip edilmesi ve sonuçlandırılması gereken işlemler, tarafımızca sistem dahilinde takip edilerek, müşterilerimize belirli aralıklarda raporlama ve süre uyarısı ile ilgili mutlak yazılı  bilgilendirme yapılmaktadır.

MUHASEBE / FATURALAMA SÜRECİ
Gerek ihracat gerekse ithalat işlemlerinin neticelenmesine müteakip müşterilerimizin maliyetlerini en kısa sürede tespit edebilmeleri adına  2 iş günü içerisinde ilgili evraklar,dekontlar  ve faturalar personelimiz aracılığı ile elden zimmetli bir şekilde teslim edilmektedir.

ELEKTRONİK ARŞİV SİSTEMİ
Fiili olarak gerçekleşen ithalat ve ihracat işlemlerine ait tüm dokümanlar  firmamızın kuvvetli IT Yapısı çerçevesinde elektronik arşiv  ile bilgisayar ortamında  muhafaza edilmektedir. Her ay sonu itibari ile müşterilerimizin dosya takip referansı bazında sorgulama yapabileceği   CD’ler, ilgili departmanlara (örnek; ithalat,ihracat,finansman ) düzenli bir şekilde teslim edilebilmektedir.
ON-LINE  İŞ TAKİBİ
Tüm ithalat ve ihracat işlemleri için firma yetkililerine verilecek olan şifreler ile internet üzerinden on-line iş takibi ve on-line dijital arşiv verilerine ulaşım imkanı sağlanmaktadır.
MOTO-KURYE HİZMETİ
Firmamız bünyesinde bulunan 14 adet moto-kurye  aracılığı ile ithalat ve ihracat işlemlerine yönelik (konsolosluk tasdikleri, konşimento ve ordino alımları, banka evrak dağıtımı, gümrüğe gidecek ve gelecek olan evraklar, ticaret odası tasdikleri vb..) kurye hizmeti verilebilmektedir.

www.galagumruk.com

Eklenme Tarihi - 08-08-2018 | Son Güncelleme - 27-12-2022168 kez gösterildi.