İstanbul Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi
İstanbul Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
Raporlar ve İstatistikler
Bilimsel Yayınlar
Bilimsel Projeler
Atıflar ve Tanınırlık
Patent
Ödüller
Bilimsel Faaliyetler
Bilimsel Etkinlikler
Personel

AVESİS akademik etkinliklerin envanterinin çıkarılması, kurum, birim, bölüm ve kişi performanslarının ölçülerek değerlendirilebilmesi ve sürdürülebilir bir kalite güvence sisteminin oluşturulabilmesi amacıyla geliştirilen akademik performans yönetim modelini de ihtiva eden bir yazılım sistemidir.

Ülkemizde ilk kez uygulanan bu modelin üniversitemizin gelişimine katkı sağlaması ve diğer üniversitelere de model teşkil etmesi beklenmektedir.

Temelde bir performans yönetim sistemi olan AVESİS yukarıda özetlenen amaçlarla uyumlu özelliklerine ek olarak çeşitli faydalı araçları da içermektedir.

Bilindiği gibi YÖK Başkanlığı tarafından YÖKSİS isimli bir bilgi sistemi oluşturulmuş ve ülkemizdeki tüm üniversitelerin akademisyenlerinin bu sisteme girerek kişisel verilerini kayıt etmeleri talep edilmiştir. Üniversitemizde kullanıma sunulan AVESİS, YÖKSİS tarafından talep edilen bilgilerden YÖK tarafından izin verilenleri otomatik olarak ilgili sisteme transfer edebilme özelliğine de sahiptir. İzin verilen verilerin YÖKSİS’e transfer edilebilmesi için akademisyenlerimizin AVESİS’teki bilgilerini güncel tutmaları yeterli olacaktır. Bu sayede akademisyenlerimizin farklı sistemlere mükerrer bilgi girmeleri zorunluluğu da asgari düzeye indirilmiş olacaktır.

AVESİS’ in, öğretim elemanlarına farklı formatlarda ve yazdırılabilir özgeçmiş dosyası hazırlama gibi sağlayacağı kolaylıklar yanında, üniversitemiz insan kaynakları potansiyelinin tanıtılmasına ve yönetimsel uygulamalara da katkı sağlaması beklenmektedir.

AVESİS’ te bulunan bilgiler öğretim elemanlarının kontrolleri altında ve güncellenebilir bir yapıdadır. Dolayısıyla, sistemde bulunan kişisel bilgilerden öğretim elemanları sorumludur. Ayrıca AVESİS üzerinden birim, bölüm ve kurumsal performans değerlendirmeleri yapıldığından tüm araştırmacıların kişisel alanlarını güncel tutmaları önem arz etmektedir.

aves.istanbul.edu.tr

Eklenme Tarihi - 24-03-2015 | Son Güncelleme - 30-03-2017288 kez gösterildi.